Taksim Meydanı

Taksim Meydanı, İstanbul'un kalbinde yer alan canlı ve tarihi açıdan önemli bir halk meydanıdır. Uzun zamandır merkezi bir buluşma noktası ve şehirdeki sivil yaşamın bir sembolü olarak hizmet vermiştir. Meydan adını, Osmanlı döneminde bir zamanlar orada bulunan su dağıtım noktasına atıfta bulunan "bölme" veya "dağıtma" anlamına gelen Türkçe "taksim" kelimesinden almıştır.

İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi olarak da bilinen İstiklal Caddesi, İstanbul'un kalbinde yer alan kalabalık bir yaya caddesidir. Taksim Meydanı'ndan tarihi Galata semtine kadar yaklaşık 1,4 kilometre (0,9 mil) uzanır ve şehrin en ünlü ve popüler caddelerinden biri olarak kabul edilir.

Ayasofya Camii

Ayasofya Camii, yüzyıllardır dünyayı büyüleyen tarihi bir mimari harikasıdır. İlk olarak 6. yüzyılda İmparator I. Justinianus tarafından bir Hristiyan bazilikası olarak inşa edilmiş, daha sonra cami olmuş ve şimdi müze olarak hizmet vermektedir.

Yerebatan Sarayı

"Yerebatan Sarayı" veya "Batık Saray" olarak da bilinen Yerebatan Sarnıcı, eski bir yer altı sarnıcıdır. 6. yüzyılda Bizans döneminde inşa edilmiş, şimdi İstanbul olan Konstantinopolis şehri için bir su depolama sistemi olarak hizmet vermiştir.

Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii, Osmanlı ihtişamının ve İslam sanatının simgesi olarak duran bir mimari şaheserdir. Ünlü Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve projesini ünlü mimar Mimar Sinan'a yaptıran cami, 1557 yılında tamamlandı.

Sultanahmet Bölgesi

Sultanahmet, İstanbul'un kalbinde yer alan tarihi bir semttir. Adını, 17. yüzyılda bölgenin en ikonik yerlerinden bazılarını yaptıran Sultan I. Ahmed'den almıştır. Eski Şehir veya Tarihi Yarımada olarak bilinen Sultanahmet, UNESCO Dünya Mirası alanı ve önemli bir turizm merkezidir.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, 400 yılı aşkın bir süredir Osmanlı padişahlarının ana ikametgahı olarak hizmet veren görkemli ve tarihi açıdan önemli bir komplekstir. 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan saray, Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişam ve zenginliğinin bir vasiyeti niteliğindedir.

İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını ayıran dar ve doğal bir su yoludur. Karadeniz'i Marmara Denizi'ne bağlar ve hayati bir uluslararası nakliye rotası ve bölgenin önemli bir coğrafi ve kültürel özelliği olarak hizmet eder.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda ve 20. yüzyılın başlarında Osmanlı padişahlarının ana idari merkezi ve ikametgahı olarak hizmet veren görkemli ve zengin bir saraydır. Geç Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamının ve modernleşme çabalarının bir simgesi olarak duruyor.

Galata Kulesi

Galata Kulesi, şehrin büyüleyici silüetinin panoramik manzarasını sunan, yüzyıllardır dimdik ayakta kalmış ikonik bir simge yapıdır. Zengin tarihi ve belirgin silüeti ile kule, İstanbul'un kültürel mirasının ayrılmaz bir parçasıdır.

Kapalı Çarşı

Kapalıçarşı, dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşılarından biridir. Canlı atmosferi, zengin tarihi ve çok çeşitli malları ile Kapalıçarşı, yüzyıllar boyunca hareketli bir ticaret merkezi ve kültürel bir dönüm noktası olmuştur.

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, 17. yüzyılda kurulmuş tarihi bir pazar yeridir. Aromalı baharatlar, otlar ve çok çeşitli diğer ürünlerden oluşan duyusal bir şölen sunan şehrin en popüler ve hareketli destinasyonlarından biridir.


Atatürk Kültür Merkezi ( 300 m. )

Atatürk Kültür Merkezi ( 300 m. )

İstanbul Convention and Exhebition Fuar Merkezi

İstanbul Convention and Exhebition Fuar Merkezi